Två SLP-medarbetare kan bli morgondagens makthavare i fastighets­branschen

För tredje året har branschtidningen Fastighetsnytt utsett de 35 personer under 35 år som kan bli morgondagens makthavare. Tidningen skriver att en tydlig trend bland personerna på listan är insikten att hållbarhetsutmaningen måste kombineras med digitalisering av branschen om vi ska ha en chans att nå uppsatta klimatmål.

Två SLP-medarbetare, Matilda Olsson och Viktoria Wöhl, finns med på Fastighetsnytts lista. Fastighetsnytt har tagit fram listan med fokus på kompetens, karriär och förmåga till nytänkande samtidigt som de haft ambitionen att uppnå en spridning geografiskt i landet.

Matilda Olsson är 29 år och civilekonom från Linnéuniversitet. Hon var projektledare för noteringen av SLP på Nasdaq Stockholm våren 2022 och arbetar idag som ekonomichef på SLP. På frågan om vad hon gör om tio år svarar Matilda: ”Kanske har jag hunnit med någon notering till under årens gång, och är vd i ett noterat fastighetsbolag, med möjlighet att driva strategiska frågor.”

Viktoria Wöhl är 32 år, utbildad ekonom med inriktning finansiering från Lunds universitet. Sedan 2022 arbetar Viktoria som ansvarig för SLP:s hållbarhetsarbete. På frågan var hon är om tio år är svaret: ”Då innehar jag en beslutsfattande position på ett värderingsstyrt fastighetsbolag som har hållbarhetsarbetet högt upp på dagord­ningen. Gärna SLP som redan är långt framme i dessa frågor.”

Jag är stolt över att två av mina kollegor är med på denna lista. Vi strävar efter att vara en arbetsplats som ger möjligheter att hantera komplexa arbetsuppgifter parallellt med att stödja medarbetare i deras utvecklingsplaner. Vi är en liten organisation och då är det extra viktigt med olika erfarenheter, bakgrund och ålder”, säger Peter Strand, vd på SLP.

För ytterligare information:

Peter Strand, vd på SLP, telefon: 0705-881 661