​SLP köper stor logistikfastighet i Småland – äger nu över 400 000 kvm uthyrningsbar yta

Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt fastigheten Hillerstorp 4:23 av Midaq-koncernen. Fastigheten omfattar ca 44 250 kvm uthyrningsbar yta och ligger i ett expansivt företagsområde nära E4:an mellan Värnamo och Skillingaryd. Fastigheten är fullt uthyrd till Hillerstorp Trä som i samband med transaktionen har tecknat ett nytt 15 årigt hyreskontrakt med SLP (sale-and-lease-back).

Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt fastigheten Hillerstorp 4:23 av Midaq-koncernen. Transaktionen sker genom en bolagsaffär. Fastigheten omfattar ca 44 250 kvm uthyrningsbar yta och ligger i ett expansivt företagsområde nära E4:an mellan Värnamo och Skillingaryd. Fastigheten har nyligen byggts ut med ca 10 000 kvm lager och har dessutom ytterligare byggrätter om cirka 20 000 kvm.

Fastigheten är fullt uthyrd till Hillerstorp Trä som i samband med transaktionen har tecknat ett nytt 15 årigt hyreskontrakt med SLP (sale-and-lease-back). Hillerstorp Trä ingår i Midaq-koncernen och är en av Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler. Förutom den svenska produktionen har bolaget även verksamhet i Kina, Indonesien, Rumänien och Vietnam.

”Under ett turbulent och annorlunda år har vi nått fram med ett stort antal mycket bra fastighetsaffärer och kan nu avrunda 2020 med ytterligare en fint tillskott i SLP:s fastighetsportfölj, denna gång i Småland. Det passar oss perfekt att göra den här typen av sale-and-lease-back affärer.

Vi köpte våra första fastigheter i mars 2019 med en hög och snabb tillväxtambition. Vi kan hitintills konstatera att vi har överträffat dessa mål samt att vår portfölj vid utgången av 2020 kommer att överstiga 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelad på 45 fastigheter.

Jag ser tillsammans med mina kollegor på SLP och vår nya namnkunniga styrelse fram emot en fortsatt expansion av bolaget, gärna i samma takt”, säger Peter Strand, som snart lämnar över posten som styrelseordförande på SLP till Erik Selin och därefter tillträder som VD i bolaget.

Malmö den 21 december 2020

För ytterligare information, vänligen kontakta Peter Strand, styrelseordförande i SLP, telefon: 0705-88 16 61

____

Om SLP – Swedish Logistic Property

SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Sedan starten har bolaget hållit ett högt tempo och på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv. SLP har en hög ambition rörande hållbarhet och arbetar ansvarsfullt utifrån miljömässiga aspekter. Bolagets fastighetsbestånd omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 410 000 kvm.