SLP i ytterligare en sale and lease back-affär

SLP har genom bolagsförvärv idag förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvm.

Försäljningen görs av Assars industri AB, som samtidigt tecknar ett 10-årigt hyresavtal (sale and lease back) på samtliga uthyrningsbara ytor inom fastigheten. Underliggande fastighetsvärde uppgår till ca 41 mkr och fastigheten genererar ett hyresvärde om ca 3,1 mkr.

Fastigheten, som är SLP:s andra förvärv i Hillerstorp, är attraktivt belägen i ett expansivt företagsområde nära E4:an mellan Värnamo och Skillingaryd.

”Vi är glada över att kunna göra ännu ett bra förvärv i Hillerstorp. Precis som när vi förvärvade Hillerstorp Trä når vi fram med en sale and lease back-affär. Vi gillar de affärerna eftersom vi vet att hyresgästen har en väl förankrad historik i fastigheten där vi kan bidra i den vidare förvaltningen med vår organisation och erfarenhet”, säger Peter Strand, vd i SLP.

Assars Industri AB är ett legolacksföretag som är specialiserat på högkvalitativ pulverlackering för såväl inomhus- som utomhusbruk.

”Det känns bra att lämna över fastighetsägandet av vår fina anläggning till SLP. Vi har fått ett mycket gott intryck av vår nya hyresvärd och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med bolaget”, säger Manfred Brunner, styrelseordförande på Assars Industri AB.

Malmö den 8 december 2021

För ytterligare information, vänligen kontakta Peter Strand, VD på SLP, telefon: 0705-88 16 61

____

Om SLP – Swedish Logistic Property

SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Sedan starten har bolaget hållit ett högt tempo och på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv. SLP har en hög ambition rörande hållbarhet och arbetar ansvarsfullt utifrån miljömässiga aspekter. Bolagets fastighetsbestånd omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 600 000 kvm.