SLP i nytt förvärv – gör sitt första köp i Mälardalen

Swedish Logistic Property har idag förvärvat och tillträtt två attraktiva moderna logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta om drygt 20 000 kvm. Fastigheterna är belägna på ett utmärkt logistikläge i terminalområdet i Hallsberg (Logistiknavet Örebroregionen).

Swedish Logistic Property har idag förvärvat och tillträtt två attraktiva moderna logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta om drygt 20 000 kvm. Fastigheterna är belägna på ett utmärkt logistikläge i terminalområdet i Hallsberg (Logistiknavet Örebroregionen). Transaktionen görs i bolagsform och har tillträtts av SLP. Säljare är NA Fastigheter Invest AB. Förvärvet är SLP:s första i Mälardalen.

”Mälardalen är en av Sveriges främsta logistikregioner och det är ett naturligt steg för SLP att etablera sig där. De två aktuella fastigheterna är moderna och ändamålsenliga med en stabil och långsiktig hyresgäst. De är därför ett bra första steg för oss när vi etablerar oss i Mälardalen och vår ambition är nu att fortsätta växa i regionen”, säger Peter Strand, VD i SLP.

Fastigheterna är fullt uthyrda till ITS Logistikpartner med en hyresduration om cirka 6 år. ITS Logistikpartner erbjuder fullservice inom logistik och har sedan länge även erbjudit tullhantering åt sina kunder.

Malmö den 1 februari 2021

För ytterligare information, vänligen kontakta Peter Strand, VD, telefon: 0705-88 16 61

____

Om SLP – Swedish Logistic Property

SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Sedan starten har bolaget hållit ett högt tempo och på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv. SLP har en hög ambition rörande hållbarhet och arbetar ansvarsfullt utifrån miljömässiga aspekter. Bolagets fastighetsbestånd omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 430 000 kvm.