​Jätteuthyrning i Falkenberg – SLP hyr ut 20 000 kvm till Carlsberg

I samband med att SLP offentliggjorde sitt förvärv av Nettos centrallager i Falkenberg såg SLP potential i fastigheten trots att Netto meddelat att man ska avveckla verksamheten i centrallagret. SLP har nu tecknat ett nytt hyresavtal med Carlsberg om uthyrning av fastigheten från och med att Netto lämnar centrallagret.

I samband med att SLP offentliggjorde sitt förvärv av Nettos centrallager i Falkenberg såg SLP:s styrelseordförande Peter Strand potential i fastigheten trots att Netto meddelat att man ska avveckla verksamheten i centrallagret. SLP kan nu offentliggöra att bolagets arbete med fastigheten gett snabbt resultat och att bolaget tecknat ett nytt hyresavtal med Carlsberg om uthyrning av fastigheten från och med att Netto lämnar centrallagret.

När vi förvärvade fastigheten såg vi en tydlig uppsida i möjligheten att etablera en ny hyresgäst. Att vi redan kort efter förvärvet kan offentliggöra att vi har tecknat ett längre hyresavtal med Carlsberg är väldigt glädjande. Vi fortsätter att se att vi har kompetens och kapacitet att vidareutveckla vårt bestånd”, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP.

Carlsberg kommer att tillträda lokalerna under början av 2021, då den nuvarande verksamheten lämnar fastigheten. Hyresavtalet med Carlsberg tecknas med en initial period om sex år.

”Carlsberg har en stor tillverkningsenhet i Falkenberg. Genom att hyra de aktuella lokalerna från SLP kan vi effektivisera våra logistikflöden på ett mycket positivt sätt. Vi har haft en snabb och positiv dialog med SLP, som varit lyhörda för våra behov som hyresgäst”, kommenterar Maria Franksen som är National Warehouse Manager & Outbound Operations Manager i Carlsberg.

Malmö den 13 januari 2020

För ytterligare information, vänligen kontakta Peter Strand, styrelseordförande i SLP, telefon: 0705-88 16 61