SLP förvärvar lagerfastighet i Höganäs och växer därmed ytterligare i Helsingborgsregionen

Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en attraktiv lagerfastighet, denna gång i Höganäs. Säljare är Avenga Fastigheter AB och transaktionen sker genom en bolagsaffär. Fastigheten omfattar drygt 4 000 kvm uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd till Recipharm på ett nytecknat 10 års avtal.

Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en attraktiv lagerfastighet, denna gång i Höganäs. Säljare är Avenga Fastigheter AB och transaktionen sker genom en bolagsaffär.

Fastigheten omfattar drygt 4 000 kvm uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd till Recipharm på ett nytecknat 10 års avtal.

”Vi är glada över att vi har fått möjlighet att förvärva denna mycket fina fastighet och vi ser fram emot ett bra samarbete och framtida gemensamma utvecklingsmöjligheter med Recipharm”, säger Peter Strand, tillträdande VD på SLP.”

Recipharm är en aktör inom läkemedelsbranschen som tillverkar och paketerar läkemedel på kontrakt från tillverkare. Nyligen gjordes investeringar i ny utrustning och i samband med det byggdes fastigheten om och till med cirka 500 kvm och kontorsdelen moderniserades. Fortfarande finns ytterligare expansionsmöjligheter med en outnyttjad byggrätt på fastigheten om cirka 3 000 kvm.

”Snabbt, smidigt och enkelt! Det känns bra att vi kunde genomföra denna affär tillsammans med SLP som i samarbete med fastighetsmäklare Tomas Råvik på Valvet House of Business på ett smidigt sätt funnit lösningar för att få fastighetsaffären i mål”, säger Agneta Granstrand som är styrelseledamot i Avenga Fastigheter AB.

Malmö den 1 december 2020

För ytterligare information, vänligen kontakta Peter Strand, styrelseordförande i SLP, telefon: 0705-88 16 61

____

Om SLP – Swedish Logistic Property

SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter.

Affärsidén är enkel; SLP vill hyra ut rätt lokal till rätt företag på rätt läge!

Sedan starten har bolaget hållit ett högt tempo och på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv. SLP har en hög ambition rörande hållbarhet och arbetar ansvarsfullt utifrån miljömässiga aspekter. Bolagets fastighetsbestånd omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 240 000 kvm.